dissabte, 6 de novembre del 2010

6. El tractament de les notícies

6.1

Octubre s'acaba amb més morts que l'any passat
Aquesta és la idea principal dels diaris El Periódico, Diario de León i El País.
El Periódico de Catalunya desconfiava en que les prediccions d’accidents i morts seguirien baixant, i esmenta que les felicitacions a Navarro per la baixa de morts s’han truncat ja que hi ha hagut més morts que l’any passat.  El Peródico ens descriu els diferents accidents que han passat però sobre tot es centra en Catalunya.
D’altre banda el Diario de León no crtica a Navarro, és més, no critica a ningú. Simplement es dedica a dir el número de morts i afegeix una sèrie de dades sobre les morts dels vianants.
El País ens proporciona les dades de morts igual que en els altres diaris esmentats, però que l’augment d’accidents en l’últim pont ha estat a causa del temps. També afegeix que el PP creu que dos mesos de fre de descens d’accidents són massa curts per treure conclusions. 
6.2
Aquest diari ens sembla una molt bona iniciativa, perquè ens dona més maneres de dir el que pensem. Ens agrada sobretot que parla de Catalunya com un país i no pas com una comunitat espanyola i ens dona la oportunitat de fer-nos escoltar arreu del món, i que el món conegui el punt de vista de la societat catalana.
Sí que coneixem a algunes de les persones que promocionen aquest diari com per exemple Albert Om i Xavier Bosch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada